A hideg időjárás 5 egészségügyi előnye

A hideg hónapokban sokkal nehezebben vesszük rá magunkat a szabadtéri mozgásra, pedig egészségügyi hatásai miatt ilyenkor is érdemes kimerészkedni. Rétegesen öltözködve a hűvös idő sem lesz kellemetlen, szervezetünk pedig meghálálja, hogy a hideg beköszöntével sem hanyagoltuk el az edzést.

 

HIDEG IDŐJÁRÁS 5 ELŐNYE

 

  1. Felfrissíti az agyat: Hűvösebb időben jobban tudunk koncentrálni és hatékonyabban végezzük feladatainkat.

  2. Segít a fertőzések leküzdésében: Habár az őszi-téli hónapokban a leggyakoribbak a betegségek, a hideg aktiválja az immunrendszert, így könnyebben megbirkózunk a betegségekkel.

  3. Csökkennek az allergiás tünetek: Az allergiaszezon tavasztól egészen kora őszig megkeseríti az allergiában szenvedők mindennapjait. Számukra kimondottan ideálisak az őszi-téli hónapok a szabadtéri edzésre.

  4. Több kalóriát égetünk: Hidegben a szervezetnek jobban kell dolgoznia a testhőmérséklet fenntartásáért, melyhez jelentős mennyiségű energia szükséges.

  5. Erősödik a szívizom: A hideg miatt a szívnek gyorsabban kell eljuttatni a vért a test különböző részeibe, így erőteljesebben húzódik össze. Edzés során ráadásul még több oxigéndús vérre van szükség, így a szabadtéri edzéssel sokat teszünk szívünk egészségéért.

 

MOZOGJ A SZABADBAN

 

Érdemes tehát a hűvösebb időben is kimerészkedned a szabadba, ahol amellett, hogy teszel az egészségedért, csodás természeti tájakban is gyönyörködhetsz.

A Technogym - Training Coach App segítségével bárhol el tudod végezni a napi edzést, legyél otthon, az edzőteremben vagy a szabadban. Személyre szabott edzéstervet készít számodra, melyet képességeidhez, céljaidhoz és a fejlődésedhez igazít.

Használd rendelkezésre álló eszközeidet, vagy végezz saját testsúlyos gyakorlatokat a Routines gyakorlatsorait követve. Pihenőnapjaidon olvasd a Wellness Magazine cikkeit sport, életmód, tudatosság és táplálkozás témában.

Az aktivitásodat a MOVERGY méri, mely a MOVE-ok száma alapján mutatja meg a kéthetes aktivitási trendedet. A mért adatokat a Wellness Passport tárolja el, mely alapján új kihívásokat tudsz felállítani.

Szeretnéd megismerni a Technogym többi megoldását is? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és segítünk a hozzád illő fitneszeszköz kiválasztásában!
Kapcsolat

Tipptár