5 ok, amiért nőként is érdemes súlyt emelned

Számos nő ódzkodik a súlyemelős gyakorlatoktól, mert elterjedt az a tévhit, miszerint túl izmosak lesznek tőle. Pedig a súlyemelés nem csak a férfiak, hanem a nők számára is rengeteg előnyt tartogat. Azok, akik rendszeresen végeznek súlyzós edzéseket, számos pozitív hozadékról számoltak be.

noknek-sulyemeles-technogymmel-2

 

1. A súlyemelés fejleszti az erőnlétet

 

A súlyzós erősítő edzések pozitív hatásait a mindennapokban is érzékelni fogod: nem fogsz kifáradni egy kis lépcsőzéstől és segítség nélkül is fel tudod majd emelni a ballonos vizet. Ráadásul a súlyemelésnek köszönhetően nem csak a karizmaid, hanem a lábizmaid is erősödni fognak, így formásabb alakot tudsz elérni, így magabiztosabb is leszel.

 

2. Segít megszabadulni a zsírpárnáktól

 

Ha az a célod, hogy ne csak lefogyj, hanem hosszú távú eredményt érj el, akkor erősítő gyakorlatokra is szükséged van. Annak érdekében, hogy megszabadulj a felesleges zsírtól, figyelned kell arra, hogy több kalóriát égess el, mint amennyit beviszel a szervezetedbe.

Súlyzós edzésekkel a sovány izmokat építed, amely egy metabolikusan aktív szövet, ahol elégnek a szénhidrátok és a zsírok. Minél izmosabb vagy, annál gyorsabb az anyagcseréd és annál több kalóriát tudsz elégetni egy nap alatt.

 

3. A súlyemelés javítja a csontsűrűséget

 

Azok, akik ülőmunkát végeznek és szabadidejükben is inaktívak, alacsonyabb csontsűrűséggel rendelkeznek, mint az aktív életmódot követő társaik. Ellenállás alapú edzések segítségével fejleszteni tudod a csontjaidat is, így kevésbé leszel kitéve a csontsérülések kockázatának. Azok, akik magasabb csontsűrűséggel rendelkeznek, kevesebb csonttörést vagy -repedést tapasztalnak életük során, mint azok, akik nem erősítik a testüket.

 

4. Hatékonyabb, mint ha csak kardióznál

 

A kardió edzés sok előnnyel bír, viszont kardiózás során a szervezeted a szénhidrátokat kezdi felhasználni, hogy elegendő energiát biztosítson. Ezzel szemben egy aerob edzés alatt a tested a zsírt kezdi elégetni, ezért a fogyás szempontjából ez a jobb választás. Annak érdekében, hogy lefogyj és megőrizd alakod, érdemes felváltva végezned aerob és erősítő edzéseket, lehetőleg úgy, hogy más napokon tartod őket.

noknek-sulyemeles-technogymmel-4

Aerob edzést futópadon, teremkerékpáron, beltéri evezőgépen, lépcsőző gépen vagy elliptikus tréneren is tudsz végezni. Az a lényeg, hogy alacsonyabb szinten tartsd az edzés intenzitását, úgy, hogy a pulzusszámod ne emelkedjen túl magasra. Végezd az aerob gyakorlatokat a Technogym kardió berendezésein, melyek képesek a pulzusod mérésére, és lehetővé teszik, hogy mozgás közben is figyelemmel kísérd a pulzusszámod változását egy érintőképernyőn.

 

5. A súlyemeléstől nem leszel olyan, mint egy testépítő

 

Attól tartasz, hogy néhány súlyemelős gyakorlattól túl izmos leszel? Ahhoz, hogy ez bekövetkezzen, szigorú diétát és edzési tervet kellene követned, ezért egy kis erősítéstől nem kell tartanod. Nyugodtan végezz súlyemelős edzéseket hetente háromszor, mert ezzel hatékonyan tudod égetni a zsírt és építeni az izmot.

Otthoni edzésekhez kiválóan alkalmasak a különböző nehézségű súlyzók. A Wellness Rack súlyzó szett segítségével fokozatosan tudod növelni a terhelést: használhatod az 1-1 kg súlyú markolatokat külön-külön, de felszerelhetsz rájuk akár több 0,5 és 2 kg-os tárcsát is. Tovább tudod fokozni a kihívásokat a Power Personal megoldásával, amely nem elég, hogy 115 kg-os tárcsakészletet tartalmaz, de több mint 300 fajta gyakorlatot is kínál erőfejlesztő edzésekhez.

Építsd be az erősítő edzéseket a heti rutinodba és rövid időn belül érzékelni fogod, ahogy a befektetett energia megtérül. Nem csak erősebb, hanem formásabb, egészségesebb és magabiztosabb is leszel. Válassz a Technogym erősítő megoldásai közül!

Erősítő megoldások

Tipptár