Designer tippek a tökéletes otthoni edzőtermedhez

Kelly Hoppen, a világ egyik legsikeresebb belsőépítésze és formatervezője több mint 40 év szakmai tapasztalattal rendelkezik, melyet egy interjú keretében megosztott a Technogym csapatával. Kelly szerint nem kell túlbonyolítani a home wellness kérdését, de bizonyos szempontokra mindenképpen figyelmet kell fordítani.

designer-edzoterem-2

Korábban írtunk arról, hogy milyen szempontokat vegyél figyelembe otthoni edzőtermed berendezésekor, melyet most kiegészítjük Kelly design tippjeivel. A szakértő szerint a tökéletes otthoni edzőterem berendezéséhez a fény, a színhasználat, a dekoráció, valamint a felszerelés is hozzájárul. Ezek az elemek mind a saját, személyes igényeidet szolgálják, akár motiváló és energikus teret álmodtál meg magadnak, akár egy nyugodt és feltöltődésre alkalmas szférára van szükséged.

 

A fény szerepe

 

A természetes fény nagy előnye, hogy oldja a stresszt, ezért érdemes nagy ablakokat vagy üvegajtókat választani a helyiségbe. Árnyékolásról is gondoskodnod kell, hogy edzés közben ne süssön a szemedbe a nap.

Mesterséges világítás esetén is figyelembe kell venned, hogy ne legyen zavaró a lámpa – például, ha fekvenyomást végzel a Power Personalon, inkább alulról érkezzen a fény.

 

Milyen színek domináljanak?

 

A színek pszichológiai hatást gyakorolnak az emberekre, többek között

  • a kék és zöld árnyalatok nyugtató hatásúak,
  • a vöröses színek emelik a vérnyomást és gyorsítják a légzést,
  • a sárga felvidít és energizál.

A szín erőssége is számít: a halványabb árnyalatok erősítik a nyugtató hatást, míg az élénkebbek tovább fokozzák a motivációdat. Az alapján válaszd ki a színt, hogy mik a wellness céljaid.

designer-edzoterem-3

 

A dekoráció is számít

 

A napfényhez hasonlóan a zöld növények is oldják a stresszt, ráadásul tisztítják a levegőt. Néhány gyönyörű páfrány vagy bambuszpálma még növeli is a hely esztétikai értékét. Emellett jó ötlet egy nagyméretű tükröt is elhelyezni a teremben, amely egyrészt tágítja a teret, másrészt pedig segít, hogy edzés közben hibátlanul tudd végezni a gyakorlatokat.

 

Amikor a fitness és a dekoráció összekapcsolódik

 

Kelly Hoppen a saját fitnesztermébe több Technogym Personal berendezést is választott, mivel kifejezetten tetszett neki, hogy tükrökkel is fel vannak szerelve. Többek között a Kinesis Personal funkcionális edzőgép nagy részét egy fényes, tükröződő felület teszi ki, ami az olasz formatervező, Antonio Citterio tudatos tervezésének eredménye.

designer-edzoterem-4

Antonio kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a Personal berendezések tökéletesen illeszkedjenek a magas színvonalú otthoni környezetbe. Nem véletlen, hogy Kelly Hoppen figyelmét is felkeltette Personal: a szakavatott szemnek azonnal feltűnik, amikor az esztétika hatalmas szerepet kap a dizájnban.

Kelly az interjú végén kiemelte, hogy az otthoni edzőterem megalkotásakor össze kell hangolni a rendelkezésre álló teret a személyes igényekkel. Ha nem figyelünk erre, előfordulhat, hogy túlzsúfolt lesz a helyiség.

A megfelelő térrel Te rendelkezel, mi pedig mindazokkal a megoldásokkal, melyek az ideális konditerem berendezéséhez szükségesek. Vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk megvalósítani az elképzeléseidet!

Díjmentes konzultáció

Tipptár