Tippek saját, otthoni edzőtermed berendezéséhez

Mielőtt elkezded beszerezni az eszközöket és berendezéseket az otthoni edzőtermedhez, gondold végig, hogy mire is lesz szükséged. A hatékony edzés három pillére a kardió, az erősítés és a nyújtás, és mindhárom tevékenység fontos szerepet játszik a testi-szellemi egészséged megőrzésében.

otthoni-edzoterem-berendezes-2

 

Tippek kardió berendezésekhez

 

Kardió megoldások közé tartoznak a futópadok, teremkerékpárok, evezőpadok, lépcsőző gépek, valamint elliptikus trénerek. Az ideális berendezés kiválasztásának szempontjai között vannak maguktól értetődőek, mint például a gép mérete és formatervezése, de nem minden szempont ilyen evidens.

  • Biztonság

A berendezésnek stabilan kell állnia, különben fennáll a kockázat, hogy használat közben felborul. Ez különösen igaz az evezőgépekre és a beltéri kerékpárokra, de a lépcsőző gépeken is érezheted azt, hogy nem vagy biztonságban.

A hagyományos lépcsőző gépek viszonylag magasak, ami riasztó lehet a kezdők számára, viszont a Technogym a kevésbé magabiztos felhasználókra is gondolt: lépcsőző gépeink alacsonyan tartanak edzések közben, így kezdők számára is ideálisak. 

  • Intuitív használat

Ez elsősorban kényelmi szempont. Egyszerű a gép használata? Könnyen el lehet-e helyezkedni rajta, és mennyire kényelmes? Van-e hozzá könnyen elérhető és értelmezhető használati útmutató? Könnyen elvégezhetők rajta a beállítások, hogy valóban az egyéni igények szerint lehessen végezni rajta az edzést? Ezek mind jelentős kérdések, ugyanis a kényelem is meghatározza az élményt, amelyet a berendezés nyújt.

  • Intelligens kijelző

Az edzés hatékonyságát nagymértékben segíti a kijelző, amennyiben valós időben képes megjeleníteni a teljesítményadatokat. Többek között az edzés intenzitásának meghatározásához szükséges a pulzusszám ismerete, de annak érdekében, hogy minél jobb teljesítményt tudj nyújtani, több adatra van szükséged.

otthoni-edzoterem-berendezes-3

Vegyük például a futást: a SKILLRUN futópad egy érintőképernyős kijelzőn megjeleníti az eltelt időt, megtett távolságot, sebességet, teljesítményt (watt), lépésfrekvenciát (kadencia), lépéshosszt, valamint a talajérintés és a repülőfázis idejét is, ezzel elősegítve a fejlődésedet.

 

Tippek erősítő berendezésekhez

 

Erősítéshez számos különböző eszköz és berendezés közül tudsz választani, medicinlabdáktól kezdve egészen súlyzós megoldásokig.

  • Személyre szabhatóság

Amennyiben erősítő berendezést keresel, rendkívül fontos szempont, hogy a magasságot és a terhelést egyénre lehessen szabni. Ez nem csak a kényelmet, hanem a biztonságos használatot is szolgálja. Még jobb, ha az ülés vagy pad puha tapintású kárpittal és Body Print technológiával rendelkezik, amely maximális kényelmet garantál.

  • Támogatás

Olyan berendezést válassz, amely mellé telefonos vagy internetes szaktanácsadást is igénybe tudsz venni annak érdekében, hogy magabiztosan tudd használni az eszközt. Megoldást jelent az is, ha a felhasználói kézikönyv mellett biztosítanak neked olyan multimédiás tartalmakat, amelyekben ismertetik a gyakorlatok helyes végrehajtását. Minél több támogatást kapsz, annál kisebb az edzés közbeni sérülések bekövetkezésének valószínűsége.

otthoni-edzoterem-berendezes-4

 

Tippek nyújtáshoz

 

A nyújtáshoz használhatsz jógamatracot, wellness labdát, nyújtógépet vagy más eszközt is, csak az a lényeg, hogy ne maradjon el az edzés után ez a gyakorlat.

  • Strapabírás

Nyújtani minden edzés után tanácsos, ezért a nyújtáshoz használt eszközöket gyakran fogod használni. Ebből következik, hogy a berendezésnek rengeteg használatot kell kibírnia, és nem szabad elveszítenie funkcionális tulajdonságait.

  • Praktikus használat

Az eszköz legyen könnyen mozgatható, hogy bárhol tudj nyújtógyakorlatokat végezni – ez a nyújtógépekre is igaz kell, hogy legyen. Ha sok időt töltesz üléssel, előfordulhat, hogy szükséged van egy pár perces nyújtásra munkaidőben, mivel így meg tudod előzni a hát- vagy derékfájás kialakulását.

A praktikusságot teljes mértékben magába foglalja a Wellness Ball Active Sitting wellness labda, amely akár munka közben szék helyett is alkalmazható. A labda a dupla sűrűségnek köszönhetően teljesen stabil, így biztonságos is. Hatalmas előnye, hogy elősegíti, hogy ülés közben is mozgásban maradj, ráadásul bármikor tudsz rajta nyújtógyakorlatokat is végezni.

Tévedés, hogy az otthoni edzés leszűkül a kézi súlyzós edzésre és a szobabiciklis tekerésre: a lakásodban is számtalan különböző, változatos és izgalmas testmozgási alternatíva közül tudsz választani. Álmodd meg saját, egyedi, prémium edzőtermedet és keress minket a megvalósításhoz!

Díjmentes konzultáció

Tipptár