Figyelj oda ízületeidre: így kíméld őket

Negyvenéves kor felett egyre gyakrabban jelentkeznek ízületi panaszok, melyek a mozgást is megnehezíthetik. Nagyobb mértékű súlyfelesleg esetén egyes gyakorlatok végzése kifejezetten ellenjavallt. Viszont nem csak idősebb korban jelentkezhetnek ezek a problémák. A túl sok vagy helytelenül végzett sport által okozott túlterhelés is károsíthatja az ízületeket. A sportsérülések utáni rehabilitáció során kiemelten fontos odafigyelni a kíméletességre.

Meglévő panaszok esetén a testmozgás teljes kerülése csak még több kárt okoz. Az optimális módon, megfelelő gyakorisággal és intenzitással végzett mozgás által az ízületek gyorsabban gyógyulnak, illetve tovább maradnak egészségesek, így a tünetek enyhítése mellett a problémák megelőzésében is segít.

Ehhez a kulcs a megfelelő mozgásforma megtalálása, melyhez az alábbi szempontokat kell figyelembe venni:

  • hosszabb, alaposabb bemelegítés
  • alacsonyabb edzésintenzitás
  • lassú, könnyed mozdulatok

Amennyiben bizonytalan vagy, hogy milyen biztonságos mozgásformát válassz, bátran kérj tanácsot a kezelőorvosodtól.

 

MEGOLDÁSOK A HATÉKONY, DE BIZTONSÁGOS EDZÉSRE


A Technogym Elliptical a séta és a futás mozdulatait szimulálja, miközben a karokat is erősíti. Az elliptikus tréner szabadalmaztatott biomechanikai megoldásai gördülékeny, zökkenőmentes mozgást biztosítanak, ezáltal kíméli az ízületeket és a szalagokat. A futáshoz képest kevésbé terheli meg a csípőt, a térdet és a bokát, mivel a lábak nem hagyják el a pedálokat.

Természetes mozgásformát biztosít, emellett az egyensúlyérzékedet is fejleszti. Kardióedzés lévén pozitív hatást gyakorol a szívre és az érrendszerre. A terhelés az állítható ellenállás segítségével növelhető, így ideális a sérülések és az ízületi problémák rehabilitációjához.

Két különböző fogantyújának segítségével más-más izomcsoportokra koncentrálódik a terhelés. A középső, szögletes fogantyú segít a farizmok alaposabb megdolgoztatásában, a rajta elhelyezett gyorsbillentyűvel pedig menet közben is könnyedén tudod változtatni az intenzitást.

A Technogym App edzésprogramjaival még élvezetesebb lesz az edzés, melyhez az Elliptical automatikusan beállítja az intenzitást. A konzolon mért idő, a megtett távolság és az elégetett kalóriák segítségével tudod mérni a fejlődésedet. A CPR (Constant Pulse Rate) rendszer figyeli a szívritmusodat, és eszerint állítja be a biztonságos ellenállást.

Az Excite Live Synchro a Technogym új kardió termékcsaládjának tagja. Állítható rámpájú verziójában a dőlésszög változtatása által szélesebb mozgástartományt és változatosabb edzést biztosít.

A Cross Personal egyedi formatervezésének köszönhetően nemcsak a mozgást biztosítja, de eleganciát és exkluzivitást is kölcsönöz a belső tereknek.

Ha futópadot választanál, akkor a Technogym Myrun adaptív futófelületének köszönhetően a futási stílusodhoz igazodik, de például emelkedőn gyalogláshoz is tökéletes megoldás. Csillapítja az ütődéseket, így segít az ízületi problémák megelőzésében.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, és segítünk kiválasztani a hozzád legjobban illő elliptikus trénert vagy futópadot!


Díjmentes konzultáció

Tipptár