Jobb eredmény kisebb erőkifejtéssel: tippek elliptikus edzéshez

Az elliptikus edzések számos pozitív hatást gyakorolnak a testedre, az izomerősítéstől kezdve egészen az egyensúlyérzék fejlesztéséig. Ugyanakkor nem mindegy, hogyan végzed a gyakorlatokat: egy kis odafigyeléssel még hatékonyabbá tudod tenni az elliptikus tréninget, mint eddig. Fogadj meg 5 tanácsot és emeld magasabb szintre az otthoni testmozgást.

 

Mire figyelj elliptikus edzés közben?


Ismerj meg néhány hatékonyságnövelő tippet, melyek segítségével hamarabb érezheted a munkád eredményét, akár a fogyás, akár az erősebb izmok, vagy akár a tónusos test elérése a célod.

  • Figyelj a helyes testtartásra

Edzés közben húzd ki magad, a fejed tartsd egyenesen, és húzd hátra a vállad. Ezzel elősegíted, hogy a core-izmaid működésbe lépjenek, így stabilizálod a törzsed és fejleszted az egyensúlyodat is. Arra is figyelj, hogy mozgás közben a térded és a könyököd is enyhén legyen behajlítva.

  • Nem mindegy, hogyan helyezed a lábad a pedálra

Annak érdekében, hogy csökkentsd a sérülések bekövetkezésének kockázatát, figyelned kell arra, hogy a lábfejed párhuzamosan helyezkedjen el a pedálok szélével.

  • Nem muszáj mindig fognod a karokat

A teljes test edzésekhez nélkülözhetetlenek az elliptikus tréneren a karok, melyek segítségével képes vagy erősíteni a kar-, váll- és mellizmaidat, de a lábizmok erősítéséhez nem feltétlen szükséges használni őket. Megteheted, hogy csak a lábaidra koncentrálsz.

  • Változtass időnként az intenzitáson

Azzal támogatod a leginkább a szív- és érrendszeri állóképességet, ha időnként változtatsz az edzésed intenzitásán. Az intenzitás lehet magas, mérsékelt vagy alacsony, attól függően, hogy a maximális pulzusod hány százalékát használod ki.

  • Indíts el Sessions és Routines videókat

A Technogym lehetőséget kínál arra, hogy képzett edzők videós útmutatásait követve tudj fejlődni. A Technogym egyes digitális megoldásain elérhető a Technogym Sessions és a Routines, melyek garantáltan felpörgetik az edzéseidet.

A Sessions szakképzett edzők tréningvideóit foglalja magába: több tucat videós tartalmat találsz, melyek során az edző végig veled marad és motivál téged. Ezzel szemben a Routines célzott gyakorlatokat mutat be, melyek elősegítik, hogy egy-egy izomcsoportot dolgoztass meg.

Mindkét program elérhető a Technogym legtöbb elliptikus trénerén, így jelenleg az alábbi berendezéseken:

Fontos, hogy a Technogym Ellipticalhoz nem tartozik platform, viszont rendelkezik tablettartóval, melyen tökéletesen elfér a táblagéped. Töltsd le a rá a Technogym Live appot, és máris elérhető lesz számodra a Sessions és a Routines.

Ezeket a tartalmakat a Technogym – Training Coach App is kínálja számodra, sőt, Technogym Plus előfizetéssel több mint 450 Sessions videó tárul eléd. A kínálat hétről hétre bővül, így mindig újabb és újabb izgalmas edzésvideókat próbálhatsz ki.

Próbálj ki minden nap más-más Sessions vagy Routines videót a Technogym elliptikus trénerein, és tedd izgalmasabbá, szórakoztatóbbá és hatékonyabbá az edzéseidet!

Elliptikus trénerek

Tipptár