Készülj fel az őszi túrákra

A jó időben szívesebben töltünk időt a természetben. Erre kiváló lehetőség a túrázás, ami amellett, hogy kellemes szabadidős tevékenység, a testi-lelki egészséghez is nagyban hozzájárul. Sokan azonban nem fordítanak elég figyelmet a felkészülésre, emiatt pedig gyakran elfáradnak vagy nem bírják szusszal a túrát.

A túrázás egy kardio mozgásforma, mely a szív- és érrendszert, valamint a tüdőt is igénybe veszi - különösen, ha nagy szintemelkedőkkel jár. Nagy magasságokban továbbá az oxigén szintje is alacsonyabb, így a légzés is nehezebbé válik. A megfelelő felkészülés segít az állóképesség fejlesztésében, valamint az esetleges balesetek és sérülések megelőzésében.

 

NÖVELD ÁLLÓKÉPESSÉGED FUTÁSSAL


A felkészüléshez a futás az egyik legjobb mozgásforma. Már 4 hét után erősebb lesz a szív összehúzódása, ami a véroxigénszint növelése szempontjából fontos.

Elsőként célozd meg az 5 km-es távot, megállás nélkül. Ehhez heti 3-4 alkalommal fuss, és minden héten csökkentsd a futás közben tartott pihenők gyakoriságát. Ha már szünet nélkül, 30 percen belül megy, növeld a távot.

Még gyorsabban valósíthatod meg céljaidat, ha HIIT edzéssel készülsz. A rövid, de maximális erőkifejtéssel végzett gyakorlatokból és rövid pihenőszakaszokból álló edzésprogram kevesebb idő alatt tesz lehetővé hatékonyabb edzést. HIIT edzést a futópadon is tudsz végezni.

A Technogym Myrun ideális megoldás a túrákra való felkészüléshez. Állítható dőlésszöge még intenzívebbé teszi az edzést. A tabletről vagy okostelefonról elérhető Technogym Live App még több motivációt ad a futáshoz, miközben visszajelzést ad a teljesítményedről. Az Outdoors a kültéri futás élményét adja vissza, a csodás természeti tájak biztosítják, hogy lélekben is felkészülj a túrára.

Az Excite Live Run beépített konzolján elérhető Technogym Live változatos edzésprogramokkal teszi még hatékonyabbá az edzést. A Routines alatt különböző céloknak megfelelő gyakorlatsorokat találsz, a Sessions videóiban világhírű edzők motiválnak, a Technogym Coach pedig teljesen rád szabja az edzéseidet.

Készülj fel időben az őszi túrákra. Ismerd meg a Technogym kardio berendezéseit, és válaszd ki a számodra legideálisabb megoldást!
Megnézem

Tipptár