Tippek reggeli edzéshez

A reggel kiváló alkalom az edzéshez. Friss az idő, kevésbé zsúfoltak a termek, és a korai időpont jobban beilleszthető a napirendedbe. Ahhoz, hogy valóban hatékony és biztonságos legyen a reggeli mozgás, érdemes odafigyelned pár dologra.

 

EZEKRE FIGYELJ A REGGELI EDZÉSNÉL

 

Ahogy azt egy korábbi cikkünkben írtuk, a reggeli edzés számos előnyt tartogat számodra. Azt azonban figyelembe kell venned, hogy a korai órákban merevebbek az izmok és az ízületek, ezért sokkal nagyobb a sérülésveszély. Nagyobb hangsúlyt kell tehát fektetned a bemelegítésre, végezz több dinamikus nyújtógyakorlatot.

Zsírégetés szempontjából kifejezetten kedvező ha reggel, éhgyomorra végzel kardióedzést, mivel így szervezeted a zsírt kezdi el lebontani. Ha azonban nagyobb intenzitású vagy súlyzós edzéseket tervezel, mindenképp reggelizz előtte, mert az alacsony vércukorszint könnyen rosszulléthez vezethet.

Válassz fehérjékben és gyorsan felszívódó szénhidrátokban gazdag ételeket. Általánosan az edzés előtt másfél órával javasolt az utolsó étkezés, reggel azonban ez nehezen oldható meg. Próbáld meg legalább fél órával korábbra időzíteni a reggelit, és fogyassz inkább kisebb adagot.

A legfontosabb, hogy eleget pihenj. Esténként feküdj le időben, lehetőleg mindig ugyanabban az időpontban, így könnyebben fogsz felkelni. Az egyik legjobb módszer, ha már előző este bekészíted a reggelid és az edzőruhád, így könnyebb lesz a hajnali készülődés.

 

ÍGY VEDD RÁ MAGAD MÉG KÖNNYEBBEN

 

Könnyebb rászánni magad a reggeli edzésre, ha nem kell lemenned az edzőterembe. A Technogym otthoni megoldásai kompakt kialakításuknak köszönhetően a legkisebb terekben is biztosítják számodra a mozgást.

A Technogym Elliptical CPR rendszere figyeli a szívritmusodat, mely alapján automatikusan beállítja a biztonságos ellenállást. Emellett ízületeidet is kíméli, így segít csökkenteni a sérülések kockázatát.

A Myrun még szórakoztatóbbá teszi a futást. Tabletedhez csatlakoztatva a Technogym Live alkalmazásban több száz Routines és Sessions videót találsz, a Rouvy pedig virtuálisan hozza el számodra a leghíresebb futópályákat.

Nem tudod, hogyan kezdj neki otthoni fitneszrészleged kialakításába? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és egy díjmentes konzultáció keretében segítünk kiválasztani a legideálisabb megoldást!

KAPCSOLAT

Tipptár