Hogyan kezeld az ünnepi időszakot a munkahelyen?

Az év utolsó hónapja a legtöbb munkahelyen egy kifejezetten stresszes időszak, hiszen a dolgozóknak nem csak a munkájukban kell megfelelniük, hanem ezzel párhuzamosan a karácsonyi készülődést sem szabad elhanyagolniuk. Szerencsére egy wellness program segíteni tud a munkavállalóknak abban, hogy a wellness jegyében teljen az egész december, beleértve a két ünnep közötti időszakot is.

munkahely-unnepek-egeszseg-2

 

Az édességhegyek eltüntetése

 

Mindenki süteményeket hoz be a munkahelyre, de már senki nem bír több szaloncukrot és mézeskalácsot megenni, vagy épp ellenkezőleg, megálljt kéne parancsolni az evésnek? Egy hatalmas ajándékcsomagot is kaptatok a cég egyik partnerétől, ami tele volt csokoládéval? Az ilyen helyzetekre megoldást jelenthet, ha félreteszed egy szekrénybe azokat az édességeket, amik nem romlanak meg rövid időn belül. Az a nassolnivaló, ami nem fogy el most azonnal, nagyon jól fog jönni később.

A romlandó ételeket nem tanácsos a szekrénybe rakni, viszont a még ehető ételt semmiképp se dobjátok ki, hanem adományozzátok el. Magyarországon is léteznek olyan szervezetek, amelyek vállalják, hogy az adományként felajánlott ennivalót elszállítják a rászorulóknak. Mielőtt kidobásra ítélnéd a feleslegessé vált, de még emberi fogyasztásra teljesen alkalmas pogácsákat és süteményeket, gondolj bele, hogy hazánkban közel 900 ezer embernek okoz nehézséget az élelemhez jutás.

 

Egészséges menü a céges bulira

 

Nem muszáj minden évben étterembe szervezni a céges karácsonyt, hiszen közösen, csapatépítő jelleggel is süthettek-főzhettek akár az irodában is. Kontaktgrill vagy raclette sütő használatával húsokat, sajtot, zöldségeket tud grillezni az egész csapat, emellett salátát is készíthettek és kenyeret is piríthattok. Ebben az esetben is igaz, hogy a feleslegessé vált ennivalót adományozzátok el, hiszen ez a gesztus a munkatársakat is jó érzéssel fogja eltölteni.

 

Hasznos tippek vendégelőadóktól

 

Ha belefér az időbe, hívj meg vendégelőadókat, akik valamilyen aktuális témában tartanak előadást és hasznos tippeket osztanak meg a munkatársakkal. Lehet szó stresszlevezetésről, a karácsonyi teendők hatékony szervezéséről, hagyományos ünnepi ételek egészséges alternatíváiról, téli sportolási lehetőségekről, de akár arról is, hogy hogyan lehet a leghatékonyabban feldíszíteni a karácsonyfát.

munkahely-unnepek-egeszseg-3

 

Csapatépítő sport

 

Nem ritka, hogy a vállalatok valamilyen sport kihívással indítják az új évet, melynek az a célja, hogy motiválják a munkatársakat az ünnepek alatt felszedett súlyfelesleg leadására. Aki nem szedett fel plusz kilókat, arra kaphat motivációt, hogy kitartson az egészséges életmód követése mellett. Szervezhetsz például lépcsőzés kihívást, melynek lényege, hogy meghatározott ideig nem szabad liftet használni az épületben. Kicsit más jellegű a lépés kihívás, mivel nem korlátozza a lépcsőzésre a mozgást: lépésszámlálóval mérni kell, hogy ki hány lépést tesz meg egy nap, és aki minden nap teljesíti a meghatározott minimumot, az teljesíti a kihívást.

Csapatépítés céljából közösen is sportolhatnak a munkatársak, akár csoportos SKILLRUN futóedzés, SKILLROW evezés, vagy Group Cycling edzés keretében. Csapatokat is alkothattok, így arra is adódik lehetőség, hogy az egyes csapatok versenyezzenek egymással és így extra motivációra tegyenek szert a kollégák.

Terveid közé tartozik, hogy megvalósítsd a wellness életmódot a vállalatodban, de kérdések merültek fel benned? Vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk az egészségprogram megalkotásában és bevezetésében:

Kapcsolat

Tipptár