Általános problémák a fitnesziparban - és a megoldások

Minden iparágban vannak problémák, és nem kivétel ez alól a fitneszipar sem. Edzőterem tulajdonosként kulcsfontosságú, hogy tisztában legyél ezekkel a hátráltató tényezőkkel és felkészülten tudd kezelni őket. Ismerd meg a fitneszipar általános problémáit és a lehetséges megoldásokat!

problemak-a-fitnesziparban-2

 

Információs problémák a fitnesziparban

 

Az információs problémák két meghatározó okra vezethetők vissza. Egyrészt, túl sok információ áll az emberek rendelkezésére: ha interneten rákeresnek arra, hogy mi a legjobb edzésterv, akkor több mint 80 ezer találat közül tudnak választani – és ez csak a magyar nyelvűekre vonatkozik.

Az információtúltengés mellett komoly probléma, hogy nagyon sok tévhit terjed a világban. Egy laikus számára szinte lehetetlen megállapítani, hogy mely források hitelesek és melyek vezetik őt félre. Választ szeretne kapni egy kérdésre, de csak újak merülnek fel benne.

  • Megoldás: képezd az edzőket!

Tartsd szem előtt az edzőid képzését és fejlődését. Ők az edzőtermed arcai, ezért fontos, hogy a klubtagok szemében ők legyenek a fitnesz szakértői. A vendégek őket fogják hiteles forrásnak tekinteni, jobban meg fogják fogadni a tanácsaikat és egy-egy wellness divathóbort kapcsán is az ő véleményükre lesznek kíváncsiak.

Lényeges szempont, hogy az edzők tényekre és tapasztalatokra hivatkozzanak. Szervezz olyan képzéseket, melyek szélesítik a látókörüket, mélyítik a tudásukat. Érdemes megismertetni velük az aktuális divatdiétákat és edzésmódszereket, mert könnyen lehet, hogy egy-egy vendég pont ezekre a témákra lesz kíváncsi.

problemak-a-fitnesziparban-3

 

Egyoldalú és beszűkült látókör alakulhat ki

 

A közösségi média hatalmas előnye, hogy könnyen egymásra találnak a hasonló érdeklődési körrel rendelkező felhasználók. Számtalan csoportba tudnak belépni és rengeteg oldal követése közül választhatnak.

Ugyanakkor könnyen előfordulhat, hogy így mindig csak egyoldalú információkhoz jutnak, ráadásul a helyzeten tovább ront, ha egy-egy influencer meggyőződéssel állítja, hogy az ő módszere vagy terméke a legjobb mindenkinek.

  • Megoldás: érezzék a klubtagok, hogy személyre szabott szolgáltatást kapnak!

Különböző egészségi állapottal, életstílussal, motivációval és célokkal rendelkező emberek érkeznek hozzád, és egy adott mozgásforma nem lesz jó mindenkinek. Tudatosítsd a vendégeidben, hogy az egyes edzésformák más-más előnyökkel járnak. Fontos, hogy érezzék, hogy az egész fitneszstúdió támogatja őket a hozzájuk legjobban illő sport megtalálásában.

problemak-a-fitnesziparban-4

 

Kinézik a kezdőket

 

Sokan vannak, akik azért nem mennek edzeni, mert úgy érzik, nem illenek oda. Kezdőként az a benyomásuk, hogy a haladók és a profik kinézik őket a fitneszteremből.

  • Megoldás: építs támogató közösséget!

A Latent View 2019-es kutatása szerint az edzőterembe járás kapcsán a legerősebb motivátor nem más, mint a közösség. Összetartó csapatot építeni több eszközzel is lehet, például jó ötlet elhelyezni egy kávéfőzőt és egy egészséges snack automatát az előtérben, így több lehetőséget kapnak a klubtagok egy kis beszélgetésre.

Még hatékonyabb, ha csoportos Skillrow, Skillbike vagy Group Cycle órákat vagy kihívásokat szervezel. Egy Skillrow Class keretében a résztvevők közös erőfeszítéssel evezhetnek el a célig, Skillbike Class és Group Cycle alatt pedig rendhagyó kerékpáros élményben lehet részük. Az órák épülhetnek barátságos versenyekre is, mely során a versenyzők egy nagy kijelzőn tudják figyelni az állást, ráadásul könnyebben megtanulják egymás nevét is.

Nézz szembe magabiztosan a fitneszipar kihívásaival és biztosítsd, hogy vendégeid elégedettek, lojálisak és sikeresek legyenek. Vágj bele a fejlesztésekbe most – vedd fel velünk a kapcsolatot!

Díjmentes konzultáció

Tipptár