Amit tudnod kell a sport szállodákról

Miben különböznek a sport szállodák a wellness szállodáktól? Elsősorban abban, hogy más célcsoportot szólítanak meg. A wellness hotelek vendégei többnyire üzletemberek, vagy olyan utazók, akik feltöltődésre vágynak. A sport szállodák viszont találtak egy piaci rést, ahol más igényekkel rendelkező turistákat is meg tudnak szólítani.

Sportszalloda-2

 

Kik szállnak meg sport hotelekben?

 

A sport szállodák célközönségében közös pont, hogy mindannyian érdeklődnek a sportok és a testmozgás iránt, ugyanakkor a célcsoportot további kisebb szegmensekre lehet bontani.

  1. Egészséges életmódot követő turisták. Számukra kiemelten fontos szempont, hogy még nyaralás alatt is követni tudják a kiegyensúlyozott életvitelt, beleértve a rendszeres testmozgást is.
  2. Sportesemények résztvevői. Ők olyan sportolók, akik valamilyen megmérettetésre készülnek, amely rendszeres edzést és folyamatos felkészülést igényel.
  3. A kultúra fogyasztói. Ők azok, akik valamilyen sporteseményhez vagy tevékenységhez kapcsolódó látnivalóra kíváncsiak, legyen szó stadionról vagy más sporthelyszínről a szálloda közelében. Ők kevésbé elkötelezettek a testmozgás iránt, de nem is utasítják el a lehetőségeket.
  4. Edzőtáborok résztvevői. Rájuk jellemző, hogy kisebb vagy nagyobb csoportoknak keresnek szállást. Fontos szempont, hogy a szálloda elegendő kapacitással rendelkezzen az egész csoport számára.
  5. Akik üzleti útra mennek. A pozíciójuk miatt gyakran utaznak, viszont a költségeket a vállalat állja, amely hajlandó magasabb összeget fizetni az ideális szállásért. Emellett gyakori, hogy az üzletemberek saját költségükre meghosszabbítják a szállodában töltött időt 1-2 nappal, hogy ki tudják pihenni a munka fáradalmait és jobban megismerjék a szálloda által kínált lehetőségeket.

Sportszalloda-3

 

Milyen szolgáltatások keltik fel a figyelmüket?

 

Az egészséges életmódot követő turisták, valamint a sportesemények és edzőtáborok résztvevői számára lényeges szempont a testmozgás, ezért fontos, hogy kimagasló szolgáltatást nyújts nekik ezen a téren.

  • Prémium edzőterem

A wellness szállodákban előfordul, hogy a fitnesztermet egy ablaktalan pincehelyiségben rendezik be, viszont egy sport szállodában ez szóba sem jöhet. Az edzőterem legyen esztétikus, ergonomikus és könnyen hozzáférhető: ez a helyiség a hotel dísze és központi helyszíne.

A fitneszteremnek jól felszereltnek kell lennie, hogy a vendégek igény szerint tudjanak kardió, erősítő, funkcionális vagy nyújtó gyakorlatokat végezni. Az egységes összkép érdekében rendezd be a helyiséget a Technogym professzionális berendezéseivel, melyek között találsz kardió, erősítő, funkcionális és csoportos megoldásokat egyaránt.

  • Wellness lakosztály

Többek között bizonyos Hilton Hotelekben elérhető olyan wellness lakosztály, ahol 11 különböző fitneszeszköz közül tudnak válogatni a szobában tartózkodó vendégek. Ez a lehetőség számodra is adott: rendezz be egy tágas szobát Technogym kardió és erősítő megoldásokkal, például a különleges Kinesis Personal funkcionális edzőgéppel és a Wellness Rack súlyzó szettel.

Sportszalloda-4

A járvány miatt különösen előnyös az új Technogym Bench is, mivel privát használatot biztosít a vendégek számára és könnyen elhelyezhető a szobákban. A teljeskörű funkcionális tréning szett akár 200 különböző gyakorlat elvégzésére kínál lehetőséget, ráadásul mindezt egy kompakt, kis helyigényű megoldás formájában.

  • Szobába igényelhető berendezések

Nyaralás alatt mindenki tökéletes élményre vágyik, ezért egyre fontosabbá válnak a személyre szabott szolgáltatások, akár csak a Wellness á la Carte. Kiváló megoldást jelent, ha a vendégek a szobájukba rendelhetnek egy Technogym Bike teremkerékpárt vagy egy Run Personal futópadot, mivel így maximálisan személyre tudod szabni az élményeiket.

Tervezed, hogy átalakítod a szállodád a sport turisták igényeinek megfelelően, de nem tudod, hogyan valósítsd meg a terveidet? Mi minden segítséget megadunk szállodád fejlesztésében – első lépésként igényeld díjmentes konzultációnkat!

Díjmentes konzultáció

 

Tipptár