4 meghatározó fitnesztrend 2023-ban

Ahogy a divatban, a fitneszvilágban is évről évre új trendek jelennek meg, melyek szinte vírusként terjednek a közösségi felületeken. Habár nem érdemes folyamatosan a trendek szerint változtatni edzéstervünket, bizonyos módszerek iránymutatásul szolgálhatnak a hatékonyabb edzésben.

 

2023-AS FITNESZTRENDEK

 

 1. 12-3-30
  A 12-3-30 edzéshez mindössze egy futópad szükséges. A közösségi oldalakon elterjedt módszer lényege, hogy 12 fokos emelkedőn, óránként 3 mérföldes (5 km/h-s) sebességgel, 30 percig kell gyalogolni.

  A módszer hatékonyságát és előnyeit több egészségügyi szakember is megerősítette. Az intenzív séta a futáshoz képest kevésbé terheli meg az ízületeket, ráadásul hatékonyabban segít a fogyásban, miközben a nagy dőlésszög hatására az izmok is fokozott igénybevételnek vannak kitéve.

  A 12 fokos dőlésszögig állítható Technogym Myrun-nal az otthonodban is könnyedén végezheted a gyakorlatot, miközben a konzolon jelennek meg a legfontosabb edzésadataid. 2. 75 soft challenge
  A TikTok-on elterjedt, extrém életmódbeli változtatásokat előíró ‘75 hard’ kihívás egy fenntarthatóbb, egészségesebb változataként terjedt el a ‘75 soft’ kihívás. Az előbbi, Andy Frisella által írt 75 napos terv elsődlegesen a mentális erőt hivatott fejleszteni, azonban a napi két, 45 perces edzés rendkívül megterhelő és sérülésveszélyes.

  A ‘75 soft’ verzió már jóval realisztikusabb szabályokat tartalmaz, melyek a következők:
  - napi 45 perc edzés, heti 1 aktív pihenőnappal
  - egészséges étkezés
  - napi 3 liter víz
  - napi 10 oldal olvasás

 3. Mobilitás
  Egyre több fitnesz influencer kezdi hangsúlyozni a mobilitás fontosságát, mely azt jelenti, hogy egy ízület a teljes mozgásterjedelmében, akadálymentesen, kontrollálhatóan képes mozogni.

  A rendszeres ülőmunka különböző mozgásszervi megbetegedésekhez vezethet. Ez részben azért alakul ki, mert izmainkat nem használjuk teljes mozgástartományában, így a hétköznapi tevékenységek is nehézkessé és fájdalmassá válhatnak, sportolásnál pedig megnő a sérülésveszély.

  A rendszeresen végzett, kontrollált mobilitási gyakorlatokkal nő a mozgástartomány, csökken a sérülésveszély, valamint az izom és ízületi fájdalmak is mérséklődnek.

 4. Szabadsúlyos edzés
  Nem csak a férfiak, de a nők körében is egyre terjednek a szabadsúlyos edzések, mellyel igen látványos eredményeket lehet elérni. A súlyzós edzés a leghatékonyabb edzésforma az izmok izolált fejlesztésére és formálására, emellett a zsírégetésben is segít.

A Power Personal 115 kg-os tárcsakészletével még hatékonyabbá teszi a súlyzós edzéseket. A Bench és Rack Personal elemekkel akár 300 erőfejlesztő gyakorlatot tudsz végezni, emellett a funkcionális edzőszett és a húzódzkodó rúd segítségével még sokoldalúbb edzéseket tudsz végezni.

Szeretnél Te is egészségesebb életmódra váltani? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és munkatársaink segítenek megtalálni a hozzád illő fitneszberendezést!

KAPCSOLAT

Tipptár