A zene hatása a sportteljesítményre

Tapasztaltad, hogy zenehallgatás közben egész más élménnyé válik a sport? Kedvenc számaid képesek szórakoztatóbbá tenni a testmozgást és változatosságot csempésznek minden egyes edzésbe. Ugyanakkor a zene nem csak az élményt növeli – tanulmányok szerint a sportteljesítményre is pozitív hatást gyakorol.

zene-teljesitmeny-technogym-4

Alapvetően a testmozgás közbeni zenehallgatásnak két nagy előnye létezik: az egyik a motiváció, a másik pedig a folytonosság. A zene segít abban, hogy csak a sportra koncentrálj, valamint abban, hogy kitarts egészen az edzés végéig. Ez különösen akkor érezhető, amikor folyamatos mozgást igénylő sporttevékenységet végzel, például futsz vagy kerékpározol – könnyebb teljesíteni a távot, ha a zene sem áll meg.

Mindemellett a dalok nem csak ahhoz járulnak hozzá, hogy kitartó legyél, hanem még a teljesítményedet is növelik. Dr. Costas Karageorghis a tanulmányában kifejti, hogy a futás közbeni zenehallgatás 15%-kal fokozza a teljesítményt, emellett számos tanulmány állítja, hogy az ismétlődő ütem úgy szinkronizálja az agyhullámokat, hogy segítsen a zenével együtt mozogni. További érdekesség, hogy egy brit kutatás szerint az a tesztcsoport, amelynek tagjai zenét hallgatva végezték az edzést, kevésbé érezték megerőltetőnek a mozgást, mint az a csoport, ahol zenei aláfestés nélkül edzettek.

 

Hallgass zenét közvetlenül a fitneszgépről

 

A MyRun Technogym-et profi futók ihlették futók számára, így biztosítva, hogy a berendezés az otthoni futóedzések szerelmeseinek minden igényét kielégítse. A MyRun tervezői arra is gondoltak, hogy a felhasználók lehetőséget kapjanak arra, hogy kényelmesen tudjanak zenét hallgatni, ráadásul a hatékonyságot is figyelembe vették a Running Music funkció képében.

zene-teljesitmeny-technogym-3

A Running Music fejlesztése során azt tartották szem előtt, hogy a futók ki tudják használni a zene hatását a teljesítményre és a motivációra. Ennek köszönhetően a Running Music képes arra, hogy automatikusan kiválassza azokat a dalokat a saját zenelistádból, melyek üteme illeszkedik a futásodhoz.

Nem csak a futók számára adott a lehetőség, hogy edzés közben kényelmesen hallgassanak zenét. A Personal termékcsaládon belül, a Run Personal futópad mellett többek között kétféle teremkerékpár és egy elliptikus tréner is helyet kapott. A berendezésekbe szerelt nagy teljesítményű Dolby Surround Sound hangszórókkal edzés közben hangosan hallgathatsz zenét, de a kijelző alján találsz egy fejhallgató bemenetet is, így visszafogottabb módon is eléred kedvenc számaidat.

Fontos számodra, hogy az edzésed egyszerre legyen hatékony és szórakoztató? Válassz olyan Technogym berendezést, amely lehetőséget ad kényelmes zenehallgatásra, emellett méri az edzés közbeni teljesítményedet is. Kérd ki munkatársaink tanácsát és találd meg a hozzád legjobban illő fitneszgépet!

Kapcsolat

Tipptár