Így növeld a futósebességed

A gyakorlott futóknál a szervezet egy idő után hosszászokik az egyenletes terheléshez. Ilyenkor a teljesítmény stagnál, és alábbhagy a fejlődés. Ebben az esetben a futás sebességének növelésével teremthetünk új kihívást. A megnövelt tempó által nagyobb lesz a terhelés, ami hozzájárul a fejlődéshez.

 

MILYEN MÓDSZEREK SEGÍTENEK A FUTÓSEBESSÉG NÖVELÉSÉBEN?

 

  1. HIIT edzés
    A futósebesség növeléséhez az állóképesség és az aerob kapacitás fejlesztése kiemelten fontos. Ebben nagy segítségre lesznek a HIIT edzések, melyek amellett, hogy növelik a szív és a tüdő teljesítőképességét, az izmokat is jól megdolgoztatják. A maximális erőkifejtéssel végzett gyakorlatok és a rövid pihenőidők váltakozásából álló gyakorlatsor viszonylag rövid idő alatt biztosít nagyobb eredményt.

  2. Intervallumedzés
    Az intervallumedzés igen hatékony módszere a sebesség növelésének. A módszer a sprint és a normál tempójú futás váltakozásából áll. Növeld meg 30 másodpercre a sebességed, majd válts át normál kocogásra. Ezt ismételd meg 4-6 alkalommal.

  3. Emelkedők
    Még tovább fokozhatod az erőnléted, ha dombon vagy emelkedőn futsz felfele. Ilyen kondíciók között sokkal nagyobb terhelés éri a lábakat. Az erősebb lábak tovább bírják a futást, valamint erősebb elrugaszkodást tesznek lehetővé, ami hozzájárul a nagyobb sebességhez.

 

KAPCSOLJ NAGYOBB TEMPÓRA FUTÓPADDAL


A futósebesség növeléséhez kiváló módszer a futópad használata. A beállított, fix sebességgel és dőlésszöggel testünk rá van kényszerítve a nagyobb teljesítményre. A beütemezett gyorsításokat is könnyebben végezhetjük, így egyszerűbb HIIT edzést tesz lehetővé.

A Technogym Myrun futópad adaptív futófelülete a futási stílusodhoz igazodik. Elnyeli az ütődéseket, ezáltal kíméli az izületeket, a sprinteknél pedig nagyobb reaktivitást biztosít. Futás közben minden fontos edzésadatod a konzolon jelenik meg.

Az Excite Live Run egyedülálló futóélményt tesz lehetővé. Beépített konzolján a Technogym Live biztosít színes tartalmakat. A Sessions és Routines alatt különböző edzésvideókat találsz, az Outdoors segítségével pedig otthon tapasztalhatod meg a kültéri futás élményét. A Fast Track gombokkal egyszerűen és kényelmesen tudod változtatni a sebességet és a dőlésszöget.

Otthoni edzésbe kezdenél, de nem tudod melyik berendezés felel meg céljaidnak? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és segítünk a legideálisabb megoldás kiválasztásában!
Díjmentes konzultáció

Tipptár