Miért ősszel a legjobb edzeni?

A meleg, napsütéses idő kiváló alkalom a szabadtéri edzésre, a borús, esős napok közeledtével viszont már nehezebb motiváltnak maradni. Érdemes azonban ősszel is rendszeresen mozognod, mivel nem csak fizikai egészségedért, de az immunrendszeredért is sokat teszel vele. Olvass tovább és tudd meg, miért ez az évszak a legalkalmasabb az edzésre.

 

AZ ŐSZI EDZÉS ELŐNYEI

 

Nyáron igen kellemetlen a nagy hőségben edzeni, sőt, bizonyos órákban kifejezetten veszélyes is a tűző napfényen tartózkodni. Az átmeneti időszakban azonban sokkal ideálisabb a hőmérséklet: nem túl meleg, sem túl hideg egy jó szabadtéri edzéshez. Ősz elején a nap is sokat süt, mely javítja a hangulatod, és segít fedezni a napi D-vitamin szükségletedet.

A sportolás az immunrendszeredet is ellenállóbbá teszi. Serkenti a vérkeringést, mely által az immunitásért felelős sejtek gyorsabban eljutnak a megfelelő helyre, így sokkal ritkábban leszel beteg az őszi-téli hónapokban.

Te is azok közé tartozol, akik csak tavasszal kezdik el az edzést? Pedig sokkal könnyebb a már kialakított egészséges szokásaidhoz tartani magad, mint hirtelen újrakezdeni egy hosszabb kihagyás után. Mindemellett pedig sokkal könnyebb lesz leadni az ünnepek során felszedett kilókat, ha rendszeresen mozogsz a megelőző időszakban.

A sport az esős napokon is hasznos elfoglaltságot nyújt. Ha lőttek a szabadtéri programoknak, csak nyisd meg a Technogym - Training Coach App-ot, mely rendelkezésre álló eszközeid alapján személyre szabott edzéstervet készít számodra.

 

MEGOLDÁSOK A HIDEG IDŐRE

 

Használd ki minél tovább a szabadtéri edzés nyújtotta előnyöket, ha azonban lehűl az idő, érdemes otthoni fitneszberendezések után nézned. A Technogym otthoni megoldásai lehetővé teszik, hogy a hideg, esős időben is tegyél az egészségedért. A kompakt berendezések a legkisebb terekbe is illeszkednek, a virtuális megoldások pedig még motiválóbbá teszik az edzést.

A Technogym Myrun számos motiváló edzésprogrammal és szórakoztató tartalommal teszi élvezetessé az otthoni mozgást. Tabletedhez csatlakozva a Technogym Live alkalmazás Outdoors funkciója virtuálisan hozza el számodra a legszebb tájakat.A kardióedzés mellé súlyzós gyakorlatokat is iktass be. A Technogym Bench edzőszettjével több mint 200 erősítő gyakorlatot tudsz végezni. Az 5 pár kézisúlyzó, a 3 pár maroksúly, a 3 pár különböző ellenállású rugalmas szalag és az edzőszőnyeg mind a padban kaptak helyet, így mindössze 0,5 négyzetméteren is elfér.


Otthoni megoldásokban gondolkodsz, de nem tudod, melyik a legideálisabb számodra? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és egy díjmentes konzultáció keretében segítünk megtalálni a céljaidnak megfelelő fitneszeszközt!

DÍJMENTES KONZULTÁCIÓ

Tipptár