Rendezz be egy wellness télikertet!

Számos kutatás és a tapasztalatok is alátámasztják, hogy a természet közelsége és a testmozgás egyaránt oldják a stresszt. Nem véletlen, hogy sokan kifejezetten szeretik természetközeli helyen végezni a testmozgást. Te is közéjük tartozol? Emeld a feltöltődést új szintre: rendezz be egy wellness télikertet vagy teraszt!

wellness-telikert-technogym-2

 

Ezért eddz a teraszon vagy az udvaron

 

A szabadtéri edzés egyik legnagyobb pozitív hozadéka, hogy remek stresszoldó hatással rendelkezik. További előnye, hogy az edzés során nem romlik a levegő minősége. Zárt térben, megfelelő szellőzés hiányában előbb utóbb elhasználódik a levegő, ami kellemetlenné teheti a testmozgást.

A kényelem is fontos szempont: nem kell autóba ülnöd és utaznod, hiszen a terasz közel van hozzád. Ráadásul a saját teraszodra szinte bármilyen eszközt és berendezést kivihetsz, amire az edzés során szükséged lehet.

Az időjárás sem utolsó szempont. Lehet, hogy esni fog? A teraszról sokkal gyorsabban fedett helyre tudsz vonulni, és az eszközeidet is pillanatok alatt be tudod vinni a lakásba. Sőt, ha fedett teraszod vagy télikerted van, akkor az időjárás sem akadályozhat meg abban, hogy edzés közben a természet közelségét élvezd.

 

Tippek a kültéri edzőtermed kialakításához

 

Ha fedetlen területen szeretnéd kialakítani a sport helyszínét, akkor vedd figyelembe, hogy a tűző napsütés, a páratartalom és a csapadék is kárt tehet a berendezésekben. Használat után javasolt visszavinni beltérre a gépeket, hogy az időjárás ne tudjon kárt tenni a kijelzőben és az egyéb elektronikai alkatrészekben.

Fontos szempont a fény kérdése, ugyanis nem tudsz mindig pont akkor edzeni, amikor ragyogóan süt a nap. Ha kora reggel vagy esti szürkületben sportolsz, biztosítanod kell, hogy megfelelő világítás álljon rendelkezésedre.

wellness-telikert-technogym-3

Fedett területen, például egy télikertben a berendezéseid védve lesznek az időjárás viszontagságaitól, így nem kell a pakolással foglalkoznod. Egy fedett terasz, udvar vagy télikert nagy előnye, hogy lehetőséget ad hosszú távú berendezkedésre. Az pedig rajtad áll, hogy milyen eszközöket szeretnél elhelyezni a saját, teraszos edzőtermedben.

Néhány súlyzó kis helyen elfér és könnyen bevihető a lakásba, ha mégis inkább a nappaliban tornáznál. Egy wellness labda még nagyobb rugalmasságot biztosít: vidd ki a teraszra és használd jógához, majd vidd a dolgozósarokhoz és használd szék helyett. Még nyaralásra is magaddal viheted, hiszen leeresztve és összehajtogatva kis helyen elfér.

Ha kardiógépet viszel a teraszra, érdemes lapos és rezgésmentes, például fa- vagy betonfelületet biztosítanod, hogy nagyobb biztonsággal tudd használni a berendezéseket. Ha megfelelő a hely, vidd ki bátran a Skillbike teremkerékpárt, használd a hozzá tartozó valódi sebességváltót és próbálj ki létező kerékpárútvonalakat a Strava applikáció segítségével.

Megjött a kedved a saját, teraszos edzőtermed megalkotásához? Vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk az általad megálmodott wellness télikert életre keltésében!

Díjmentes konzultáció

Tipptár