Válassz színt okosan az otthoni edzőtermedbe!

Amikor az otthoni edzőtermedet alakítod ki, felmerül a kérdés, hogy milyen színek domináljanak. Ez igenis fontos szempont, ugyanis a színek pszichológiai hatást gyakorolnak az emberekre: egyes árnyalatok energizálnak, mások pedig megnyugtatnak. A továbbiakban segítünk, hogy megtaláld a számodra megfelelő színt.

otthoni-edzoterem-szine-2

Az első kérdés, amit fel kell tenned magadnak, a következő: mik a wellness céljaid? A válaszod számos részletet fog meghatározni az otthoni fitnesztermedben. Korábban már említettük a színek szerepét, most pedig mélyebben elmerülünk a témában.

 

Melyik szín támogat a wellness céljaid elérésében?

 

  • Van egy konkrét célom, amit el akarok érni

Le akarsz fogyni és formába akarsz lendülni? Versenyre, maratonra vagy más megmérettetésre készülsz? Alakítsd ki az edzőtermedet úgy, hogy élénk színek domináljanak. Válassz olyan árnyalatokat, melyek energizálnak és motiválnak, mint a piros, narancssárga és citromsárga.

A piros szín emeli a vérnyomást, emellett erősebbnek és ellenállóbbnak fogod érezni magad tőle, ugyanakkor nyugtalanságot és agressziót is kiválthat. Ebből a szempontból jobb, ha nem fested az egész szobát vörösre, hanem inkább csak kisebb mennyiségben, például dekorációs elemek formájában használod.

A narancssárga remek választás, mivel feltölt energiával, de nem okoz agressziót. Ez a vidám szín játékosságot kölcsönöz a helyiségnek, de ha túl sokat használsz belőle, akkor a móka elterelheti a figyelmed a céljaidról. A piroshoz hasonlóan itt is igaz, hogy a kevesebb néha több.

Citromsárga falak esetén jobb, ha halványabb, mélyebb árnyalatokat választasz, mivel az élénk változatok hatására könnyebben elfáradsz. A világosabb sárga serkenti az éberséget és a tiszta gondolkodást, ami segíthet a céljaid szem előtt tartásában.

otthoni-edzoterem-szine-3

Használhatsz hideg színeket is, például kéket, viszont érdemes élénk, akár neon változatot választanod - egy látványos neonkék dekoráció is fel tud pörgetni az edzés alatt. Ráadásul a kék szín javítja a koncentrációt, ezért segíthet abban, hogy végig a céljaidat tartsd szem előtt.

  • Célom, hogy levezessem a stresszt és feltöltődjek

A nyugalom szigetére van szükséged? Válassz világoszöldet, kéket vagy lilát, és részesítsd előnyben a halványabb változatokat.A zöld stresszoldó hatású, mivel a legtöbb embert a természetre emlékezteti. Ez a szín segít a kikapcsolódásban és a megújulásban, különösen akkor, ha fehéres vagy barnás árnyalatokkal kombinálod. Érdekesség, hogy a kékeszöld nyugtatóbb hatású, mint a sárgászöld.

A kék is megnyugtat, emellett javítja a koncentrációt is. Fontos számodra, hogy amint belépsz a fitnesztermedbe, készen állj az edzésre? Fesd a falat kékeszöldre, hogy erősítse benned a céltudatosságot, de közben megnyugtasson és edzés alatt se legyen zavaró.

A halványlila szín elsősorban jógához, meditációhoz vagy akár nyújtáshoz javasolt. Ha ténylegesen a nyugalom szigetére van szükséged, jó választás a halvány levendula.

 

Nem csak a szín számít

 

Ne feledd, a szín csupán az ideális otthoni edzőteremnek csupán egy részlete. A megfelelő árnyalatok hozzásegítenek a céljaid eléréséhez, de még fontosabb, hogy a berendezés is támogasson.

otthoni-edzoterem-szine-4

Ha jobb teljesítményt akarsz elérni, eddz olyan berendezésen, amely segít az adataid nyomon követésében, mint a Skill Line. A Skill berendezések érintőképernyőjén a Biofeedback funkció révén a teljesítményed elemzéséhez szükséges minden adatot megtalálsz.

Ha le akarsz fogyni és meg akarod őrizni az alakod, akkor válassz olyan berendezést, amely motivációt ad minden nap. Motiváld magad például úgy, hogy minden nap kipróbálsz egy új kerékpáros útvonalat a Skillbike-kal, így újabb és újabb izgalmas kihívások elé állítod magad.

Ha csak jól akarod magad érezni, akkor olyan berendezésen sportolj, amely maximális kényelmet nyújt, hogy semmi se zavarja meg a kikapcsolódást. Szívesen nézel filmeket vagy sorozatokat edzés közben? Sportolj a Personal kardiógépeken, amelyek számtalan, rendszeresen bővülő szórakoztatási lehetőségek választékát kínálják.

Segítünk, hogy tökéletessé tudd tenni az otthoni edzőtermed a megfelelő berendezések kiválasztásával. Vedd fel velünk a kapcsolatot és valósítsd meg az elképzeléseidet!

Díjmentes konzultáció

Tipptár