A kipihent munkatársak produktívabbak

Kutatások bizonyítják, hogy a testmozgás nagyban hozzájárul a nyugodtabb és pihentetőbb éjszakákhoz. Márpedig egy kipihent és energikus munkatárs sokkal produktívabb, mint olyasvalaki, aki alvászavaroktól szenved.

kipihent-munkatarsak-1

Egyre több vállalatvezető figyelmét kelti fel a munkahelyi wellness fontossága. Az egészséges munkavállalók kevesebbet mennek betegszabadságra, produktívabbak és elkötelezettebbek is. Ebből következik, hogy az egészséges munkavállalók kevesebb költséget jelentenek a vállalatnak. Az egészségükhöz hozzájárul a kiegyensúlyozott étkezés, a rendszeres testmozgás és a pihentető alvás is.

A munkavállalók az idejük jelentős részét a munkahelyükön töltik, ezért vállalati wellness programokkal hozzá lehet segíteni őket az egészséges életmód követéséhez az étkezés, a sport és az alvás terén is. Változatos étrend követésére lehet ösztönözni őket például gyümölcskosarak elhelyezésével az étkezőben, sportolásra pedig különböző munkahelyi fitneszberendezésekkel vagy ajándék fitneszbérlettel lehet őket buzdítani. A megfelelő alvást kétféleképp is elő tudod segíteni:

a) Rendezz be egy pihenőszobát, ahol kiszellőztethetik a fejüket a stresszes kollégák. Kutatók szerint érdemes olyan kapszulákat is elhelyezni az épületben, amelyekben ledőlhetnek egy rövid időre azok, akik túl fáradtak ahhoz, hogy érdemben tudjanak haladni a munkájukkal. A csendes és sötét kapszulában fel tudnak töltődni annyira, hogy utána újult erővel tudják folytatni feladataikat.

b) Szereld fel a vállalatod fitnesz megoldásokkal, így a munkatársak sporttal tudják levezetni a stresszt, és a testmozgás ahhoz is hozzásegíti őket, hogy jobban aludjanak éjszaka. Berendezhetsz egy egész szobát is tele futópadokkal, szobabiciklikkel és más megoldásokkal, vagy kialakíthatsz wellness tárgyalót.

kipihent-munkatarsak-2

Egy wellness tárgyalóban a megbeszélés résztvevői székek helyett egy egészségesebb életmódot elősegítő fitnesz megoldáson, például a Recline Personal háttámlás szobabiciklin ülhetnek. Az olasz eleganciát tükröző berendezést használva a tárgyalás résztvevői kényelmesen hátradőlve tudnak edzeni és este könnyebben ki tudják pihenni a nap fáradalmait.

Egy vállalati fitnesz részlegben különböző fitnesz megoldásokon, például az Excite Run 600 futópadon edzhetnek a kollégák. Az Excite Run 600 szórakoztató módon teszi lehetővé a futóedzés végzését, így növelve a motivációt és az élményt. Érdemes úgy kialakítani a fitnesz részleget, hogy olyan testmozgási módot nyújtson, amely valóban elősegíti a pihentető alvást.

Számodra is fontos, hogy a munkavállalók minél hatékonyabban tudják eltölteni a munkában töltött idejüket? Biztosítsd, hogy kipihentek, motiváltak és elkötelezettek legyenek: szereld fel vállalatod professzionális fitesz berendezésekkel.

Termékeink

Tipptár