Mennyire egészséges a kávé?

Mindenki más okból fogyaszt kávét. Van, akinek plusz energiára van szüksége, más kedvtelésből vagy rutinból, de vitathatatlan, hogy a kávézásnak egyfajta szociális aspektusa is van, különösen az irodában. Mivel ilyen fontos szerepet tölt be, így nem árt vigyázni vele, hiszen könnyen túlzásba vihetjük. Tudd meg, mi az ajánlott mennyiség!

 

A KÁVÉFOGYASZTÁS HATÁSA

 

A kávé a tévhitekkel ellentétben egy kimondottan egészséges ital. Antioxidánsokat, mangánt, kalciumot és B-vitaminokat tartalmaz, melyek fontos szerepet játszanak az egészségünkben. Rendszeresen fogyasztva csökken a 2-es típusú cukorbetegség, valamint a demencia és a Parkinson-kór kialakulásának esélye.

Legtöbben azonban a benne található koffein miatt fogyasztják, amely serkentő, élénkítő hatású. Energiát ad reggel, vagy segít új löketet adni egy fárasztó nap közepén. Ennek hatását nem csak az energiaszintünkön érezzük, de a koncentrációnk és a fizikai teljesítőképességünk is javul.

Nem árt azonban vigyázni vele. Túl sokat fogyasztva nyugtalanságot, szorongást és álmatlanságot okozhat, illetve emésztési problémák jelentkezhetnek. Magas vérnyomással sem javasolt túl sokat fogyasztani: bár csak átmenetileg, de növeli a pulzust. A kávé tehát igenis egészséges, csupán mértéket kell tartani. A napi ajánlott mennyiség maximum 3-4 csésze, ami 200-300 mg koffeinnek felel meg.

 

NYERJ ENERGIÁT EGÉSZ NAPRA

 

Ha az energizáló hatása miatt fogyasztasz kávét, érdemes tartósabb megoldást keresned. Egy 20-30 perces reggeli edzéssel egész nap energikus leszel anélkül, hogy negatív hatásokat tapasztalnál. Mindemellett a koncentrációd és az alvásminőséged is javul, így kipihentebb leszel.

A Technogym Cycle az otthonod kényelmében nyújt izgalmas tekerési élményt. Tabletedhez kapcsolódva a Technogym Live alkalmazás nyújt szórakoztató tartalmakat, pulzusmérővel párosítva pedig a pulzusodhoz igazítja az ellenállást.

A kivételesen kompakt Technogym Elliptical a legkisebb helyeken nyújt teljes test edzést. CPR rendszere a pulzusodat figyelve automatikusan állítja be a biztonságos intenzitást, így Neked csak az edzésre kell koncentrálnod.

Kapj új erőre minden nap a Technogym megoldásaival. Kérd szakértő kollégáink segítségét, és találd meg a hozzád illőt!

KAPCSOLAT

Tipptár