Edzés magas vérnyomással

Mindenkinek érdemes sportolnia, ugyanakkor tény, hogy a különböző mozgásformák nem ajánlottak egyformán mindenkinek. Akik vérnyomásproblémákkal élnek együtt, körültekintőbben kell megválasztaniuk az általuk űzött sportot. Olvass tovább és ismerd meg, milyen mozgásformákat ajánlanak a szakértők magas vérnyomás esetére.

edzes-magas-vernyomas-2

Korábban már írtunk arról, hogy alacsony vérnyomás esetén mire kell figyelni, most kitérünk a magas vérnyomásra.

 

Milyen mozgásforma ajánlott magas vérnyomás esetén?

 

Mielőtt belevágsz, mindenképp konzultálj az orvosoddal, hogy számodra milyen mozgásforma megengedett, illetve, hogy meg tudjátok állapítani a sportolás során ajánlott pulzustartományt. Azt követően figyelj arra, hogy edzés közben ne lépd túl a meghatározott alsó és felső értéket.

  • Kerülendő mozgásformák

Nem ajánlott hirtelen helyváltoztatásokkal, ugrásokkal és stresszel járó mozgásformát választani, mert túlzottan megterheli a szervezetet. Ilyen például a labdajátékok többsége. Nem javasolt súlyzós edzést vagy súlyemelést sem végezni, szintén az intenzív terhelés miatt.

  • Ajánlott mozgásformák

Szakértők javasolják, hogy alacsonyabb kezdő terhelés mellett sportolj, és folyamatosan legyél mozgásban. Érdemes olyan ciklikus mozgásformát választanod, amely lehetővé teszi, hogy egyénileg állítsd be az intenzitást. Ebből a szempontból a kerékpározás, a gyaloglás és a nordic walking kiváló lesz számodra.

  • Hogyan mérd az edzés intenzitását?

Válassz olyan teremkerékpárt, futópadot vagy elliptikus trénert, amely edzés közben mutatja a pulzusszámod. Többek között a Technogym legújabb kardió termékvonala, az Excite Live rendelkezik olyan funkciókkal, amelyek lehetővé teszik teljesítményadataid megfigyelését.

edzes-magas-vernyomas-3

A Routines funkció különféle gyakorlatokon és mozgásmintákon kísér végig, miközben végig mutatja az aktuális pulzusod. Amennyiben saját edzéstervet kívánsz követni, csak figyeld a Dashboard képernyőn megjelenő adataidat, köztük az elégetett kalóriákat, a sebességet és a pulzusszámot, és végezd az edzést egyéni igényeid szerint.

Hobbifutók számára kiváló választás a Myrun, amely pulzusszámot alapul vevő CPR funkcióval is rendelkezik. Csak helyezd fel a H7-es mellkasi Polar övet és már használni is tudod a funkciót, amely hatalmas segítséget fog nyújtani az intenzitás személyre szabásában.

Nem vonz a futás? Próbáld ki a Cross Personal elliptikus trénert, amely a nordic walkinghoz hasonló mozgást tesz lehetővé, teljesen ízületkímélő módon. A berendezés a karokon lévő szenzorok segítségével méri a pulzusod, így teljes biztonsággal tudsz edzeni, de használhatod a CPR funkciót is, amely a Myrunhoz hasonlóan a Cross Personalon is rendelkezésedre áll.

Ne hagyd, hogy a magas vérnyomás eltántorítson a céljaidtól. Kövesd nyomon a pulzusszámod edzés közben, és sportolj teljes biztonsággal akár minden nap. Keress minket és segítünk az ideális futópad, teremkerékpár vagy elliptikus tréner megtalálásában!

DÍJMENTES KONZULTÁCIÓ

Tipptár