Milyen a céges karácsony a 2020-as trendek szerint?

Itt az év végi hajrá, amikor mindig egy kicsit több a stressz: nem csak a munkánkban kell megfelelnünk, hanem készülődnünk kell a karácsonyi ünnepekre is, ráadásul mindezt egy korlátozásokkal teli időszakban. Szerencsére léteznek megoldások arra, hogy a munkahelyen csökkentsd a stresszt és erősítsd az ünnepi hangulatot egyszerre.

ceges-karacsony-2020-2

Korábban már írtunk arról, hogy hogyan kezeld az ünnepi időszakot a munkahelyen, viszont a 2020-as év számos új kihívás elé állított mindenkit, ami a céges karácsonyi ünnepségeket is érinti. A továbbiakban bemutatunk néhány ötletet, melyek segítségével oldani tudod a stresszt, ünnepi hangulatot tudsz teremteni, ráadásul erősíted a wellness szemléletmódot is.

 

Céges karácsony másképp

 

Idén elmarad a céges karácsonyi ünnepség? Ne szakítsátok meg a hagyományt, csak reformáljátok meg: köszöntsétek fel egymást egy ünnepi Skype vagy Zoom meeting keretében. Szervezhetsz virtuális kvízt, versenyt vagy valamilyen csapatépítő játékot, így jó eséllyel nem ér véget az esemény egy rövid „small talk” után.

 

Személyes találkozás szigorú odafigyeléssel

 

Inkább megtartjátok a személyes találkozót? Alapos fertőtlenítés, távolságtartás és odafigyelés mellett ez is megoldható. Gondoskodj arról, hogy legyen bőven elég szappan, papírtörlő, kézfertőtlenítő és tisztítószer, illetve biztosítsd, hogy a résztvevők az asztalnál ülve is tudják tartani egymástól a biztos távolságot.

ceges-karacsony-2020-3

Ünneplés után a megmaradt szaloncukrot és más édességeket ne vigye haza a csapat, hanem adományozzátok a rászorulóknak. A jótékonykodás a munkáltatói márkát is építi, emellett a kollégák is jobban fogják magukat érezni, ha tudják, hogy boldogabbá tették egy másik ember karácsonyát.

 

Így oldd meg az ajándékozást

 

Ajándékcsomagot szoktál összeállítani a munkatársaknak? Lepd meg őket online fitneszbérlettel vagy ajándékkártyákkal, melyeket emailben is át tudsz nekik küldeni, így nem gond, ha nem jártok már be az irodába. Ha szívesebben adsz kézzel fogható ajándékot, akkor egyszerűen add fel postán a csomagokat.

 

Gondolj a jövőre és tervezz előre

 

A korlátozásokkal teli időszak nem fog örökké tartani, viszont az emberek számára egyre fontosabb lesz az egészségmegőrzés kérdése - még az irodában is. Ennek következményeként valószínű, hogy a munkavállalók szemében hatalmas előnyt fog jelenteni, ha egy vállalat egészségprogramot kínál számukra.

Ha a te céged csak az ergonomikus munkakörnyezetet tudja felmutatni, akkor az álláskeresők más munkahelyet fognak előnyben részesíteni, sőt, idővel a leglojálisabb kollégáidat is elveszítheted. Gondolj bele: a vállalatod versenyképessége múlhat azon, hogy befektetsz-e a munkavállalók egészségébe. Számos lehetőség áll rendelkezésedre, a vállalati edzőteremtől kezdve az aktív tárgyalón át a komplett egészségprogramokig. Kezdd el a tervezést most!

Nincs ötleted, hogy hogyan biztosítsd munkavállalóidnak az egészségük megőrzését? Vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk, hogy még versenyképesebbé tedd a vállalatod a munkaerőpiacon!

Díjmentes konzultáció

Tipptár