Sporttal az erős csontokért

Gondoltad volna, hogy a csontritkulás Magyarországon több mint 1 millió embert érint? A betegség abból a szempontból igen veszélyes, hogy nem okoz tüneteket, viszont a csontok gyengüléséhez vezet – és a gyenge csont könnyen törik, és nehezen gyógyul. A megelőzés kulcsfontosságú, amelyben kiemelt szerepet kap a sport.

sporttal-eros-csontok-2

Korábban már írtunk arról, hogy a mozgáshiány rendkívül rossz hatást gyakorol a csontokra. Akik hosszú órákat töltenek ülve minden nap (pl. tanulók, irodai dolgozók), alacsonyabb csontsűrűséggel rendelkeznek, mint azok, akik rendszeresen sportolnak. Az inaktív életmód az egész szervezetre hátrányos, és a csontritkulás problémája csak egy a sok közül, melyeket mindenképpen ellensúlyozni kell rendszeres testmozgással.

 

Előzd meg a csontritkulást testmozgással

 

A szakértők kiegyensúlyozott mozgást javasolnak, amely lehetőleg minél több izmot érintsen és minél több csontot terheljen. Az Egyesült Államokban található Nemzeti Csontritkulás Alapítvány szerint két mozgásfajta a legjobb választás: a terheléses mozgástípusok és az izomerősítő gyakorlatok.

  • Terheléses mozgástípusok

Ide tartozik többek között a futás, a lépcsőzés, vagy az elliptikus trénerrel való edzés.

Végezd a futást profi futópadon és így edzés közben is figyelemmel tudod kísérni a teljesítményed. A Myrun futópadon immár elérhető az új Technogym LIVE applikáció, amelyen számtalan funkció támogatja az edzéseidet – például Display módban nyomon tudod követni edzésed paramétereit, sőt, igényeid szerint tudod alakítani a kijelzőn megjelenő paramétereket is.

sporttal-eros-csontok-3

Lépcsőzéshez ajánljuk az Excite Live Vario kardió berendezést és az Excite Live Climb lépcsőzőgépet, melyek segítenek megőrizni a motivációdat. Az Excite Live Vario ízületkímélő lépéseket biztosít, akár taposó, akár futó mozdulatokat végzel, míg az Excite Live Climb izgalmas gyakorlatokat kínál a lépcsőző edzések színesítéséhez. A lépcsőzés a Technogym berendezésein sokkal változatosabb, szórakoztatóbb és biztonságosabb, mintha otthon az emelet és a földszint között szaladgálnál fel-le fél órán keresztül.

Az elliptikus trénerrel való edzés nagy előnye, hogy lehetőséget ad az egész test átmozgatására. Ehhez további előnyöket társít az Excite Live Synchro, amely számtalan Sessions és Routines videóval segíti elő a még hatékonyabb és változatosabb edzéseket.

  • Izomerősítő gyakorlatok

Elsősorban súlyzós és gumiszalagos gyakorlatok, valamint a kondigépes edzés tartozik ebbe a kategóriába.

sporttal-eros-csontok-4

A súlyzós és a gumiszalagos gyakorlatok elvégzésére egyaránt lehetőséget nyújt az új, kompakt szett, a Technogym Bench. A szetthez tartozó edzőszőnyeg, a különböző méretű kézi súlyzók, maroksúlyok és gumikötelek egyaránt azt a célt szolgálják, hogy hatékonyan át tudd mozgatni az egész tested.

Otthoni erőfejlesztő edzésekhez kifejezetten ajánljuk a Power Personal erősítő berendezést, amely 115 kg-os tárcsakészletet tartalmaz és több mint 300 fajta gyakorlatot kínál. Helyezd el otthoni edzőtermedben, és vágj bele a formatervezett erősítésbe, mely nem csak az izomzatodra, hanem a csontjaidra is pozitív hatást gyakorol.

Válaszd ki azt a mozgásformát, amely a leginkább közel áll hozzád és szerezd be azt a Technogym berendezést, amely a hosszú távú motivációt fogja nyújtani számodra.

Technogym berendezések

Tipptár