Így vedd rá magad, hogy ünnepek alatt is mozogj

Karácsony közeledtével, illetve a két ünnep között nehezen szánod rá magad a testmozgásra? Rendszeres sportra a szervezetednek még ebben az időszakban is szüksége van, ezért nem szabad elhanyagolnod. Segítünk, hogy visszaszerezd a motivációdat: megosztunk veled kisebb-nagyobb praktikákat, melyek mozgásra fognak sarkallni.

sport-unnepek-alatt-Technogym-2

Decemberben az ünnepek rengeteg örömöt tartogatnak, ugyanakkor komoly kihívásokat is jelentenek. A közös étkezések alatt sok finomság kerül az asztalra, melyeknek nagyon nehéz ellenállni, utána pedig sokkal csábítóbb leülni a TV elé karácsonyi filmeket nézni, mint megemelni a súlyzókat. Legyél határozott és vess be kisebb praktikákat annak érdekében, hogy a két ünnep között is legyen elég motivációd mozogni.

 

Séta, lépcsőzés, pakolás – hétköznapi apróságok

 

A legegyszerűbb praktika az, ha a hétköznapi tevékenységeidbe iktatod be a testmozgást. Már az olyan apróságok, mint egy rövid séta vagy egy kis pakolás is hozzájárulnak az egészséged megőrzéséhez.

  • A karácsonyra kapott ajándékutalványt ne online váltsd be, hanem gyalogolj vagy kerékpározz el az üzletbe.
  • A kisebb bevásárlásokat is inkább kerékpárral intézd el.
  • Ha van otthon lépcső, akkor igyekezz minél több lépcsőzést beépíteni a napodba.
  • Ne hagyd másra a pakolást: bővítsd ki az asztalt, hozd be a plusz székeket és helyezd ki a fogásokat a vendégeknek. Már ez a kis izommunka is jót fog tenni.

 

Válaszd a hatékonyságot: kemény edzés, rövidebb idő alatt

 

A HIIT, avagy a magas intenzitású intervallum tréning olyan edzésforma, mely során rövid, intenzív gyakorlatok és mérsékelt pihenő időszakok váltják egymást. A HIIT nagy előnye, hogy az alacsony vagy közepes intenzitású edzésekhez képest rövidebb időt, 20-30 percet vesz igénybe.

Többek között a Myrun futópadon is lehetőséged van HIIT fókuszú Sessions edzést végezni, de a Technogym Bike beltéri kerékpáron is ki tudod választani a kívánt intenzitási szintet.

sport-unnepek-alatt-Technogym-3

Ha nem vonz a futás vagy a kerékpározás, végezz teljes test edzést a Technogym Bench tréningszett segítségével. Indíts el egyet a 20-30 perces edzésvideók közül és kövesd a képzett edző utasításait, hogy minél nagyobb hatékonysággal mozgasd át magad.

 

Tedd színesebbé a kardióedzéseket

 

A Technogym innovatív megoldásai lehetővé teszik, hogy akár minden nap kipróbálj valami újat. Az úttörő vállalat egyik legújabb fejlesztése a Technogym Live digitális interfész, valamint a LIVE applikáció, melyek számtalan feltöltődési lehetőséget nyújtanak.

A digitális interfész és az applikáció is részben hasonló tartalmakat kínál, ugyanis mindkettő elérhetővé teszi a Technogym Sessions, Routines és Outdoors programot.

A Technogym Sessions olyan videókat foglal magába, ahol egy edző útmutatása és motiválása segítségével éred el céljaidat. Az edzők végig veled együtt futnak és közben tanácsokat is adnak neked, ezzel is hozzájárulva a hatékony edzéshez.

A Technogym Routines különböző gyakorlatsorokat tartalmaz, melyek izgalmasabbá teszik az edzést. A Routines bebizonyítja, hogy egy futópadon nem csak futni lehet, egy lépcsőzőgép nem csak lépkedést foglal magába, és egy kerékpáros edzéshez is tökéletesen illenek a kézi súlyzók.

sport-unnepek-alatt-Technogym-4

A Technogym Outdoors kültéri tájakat hoz el a képernyődre. Válaszd Kappadókiát, a Loveland Pass hegyszorost, Ausztrália vidékét vagy egy más tájat a hosszú listából, és fedezd fel otthoni edzésed során.

A Technogym Live elérhető többek között a Technogym Bike teremkerékpáron és az Excite Live kardió termékvonal valamennyi tagján, valamint a Personal és Artis termékcsaládok kardióberendezésein is. A Technogym Bike-on még azt is ki tudod választani, hogy élő vagy előre felvett órán veszel-e részt.

A LIVE applikáció a Myrun futópadon érhető el: helyezd a tableted a konzolra, indítsd el az alkalmazást és válaszd ki azt a programot, amihez kedved van. Technogym Sessions, Routines, Outdoors, Music – a változatosság garantált.

Ne hagyd, hogy elhagyjon a motivációd, mert az egészséged fogja kárát látni. Szerezd be a szükséges eszközöket és berendezéseket otthonra, és segítségükkel őrizd meg fittségedet az év minden szakaszában. Ismerd meg a Technogym kínálatát és válaszd ki a hozzád legjobban illő berendezést!

Megoldások otthonra

Tipptár