Hogyan döntsd el, melyik a legjobb futópad?

Otthoni futópadot keresel, de bizonytalan vagy a döntésben? Az óriási választékból nehéz megtalálni a legideálisabb berendezést: az ár mellett a funkciók és a felszereltség terén is jelentős különbségek vannak. Megmutatjuk, milyen szempontokat érdemes figyelembe venned, hogy megtaláld a számodra legideálisabb futópadot.

 

FUNKCIÓK ÉS TECHNIKAI JELLEMZŐK

 

Fontos hogy ne kizárólag az anyagi szempontok szerint dönts, hiszen egy jó futópad hosszú távon megtérülő befektetés. A funkciók és a technikai részletek miatt először is azt kell meghatároznod, mire szeretnéd használni.

A teljesítmény meghatározásánál a testsúlyt és az edzések intenzitását kell figyelembe venni. A motor mozgatja a szíjat, ennek erősségét lóerőben mérjük. Egy 100 kilós ember esetében az alábbi teljesítmény ajánlott:

 • sétához: min. 2 LE
 • kocogáshoz: min. 2,5 LE
 • futáshoz: min. 3 LE


A futófelület határozza meg, hogy mekkora tered lesz a mozgásra. Vedd figyelembe, hogy ha sprintet vagy különböző gyakorlatokat, például kitöréseket szeretnél rajta végezni, akkor nagyobb felületre és szabadabb térre lesz szükséged, emellett nagyobb testmagasság esetén is hosszabb futófelület kell. Az Excite Live Run 13%-kal nagyobb futófelületet biztosít, miközben 30%-kal kisebb helyet foglal.

Nagyon fontos, hogy a futópad megfelelően tompítsa a becsapódásokat. A különböző lengéscsillapító rendszerek a talajhoz képest akár 15-40%-kal is csökkentik az ízületeket ért terhelést. A Myrun adaptív futófelülete elnyeli az ütődéseket, sprintnél pedig nagyobb reaktivitást biztosít.

Mindenképp figyelembe kell venned a maximális sebességet és dőlésszöget. A legtöbb futópad maximális sebessége 10-15 km/h, de vannak olyanok is, melyek akár 25 km/h-ra is képesek felgyorsulni. A Skillrun kifejezetten ideális teljesítményedzésekhez: sebessége 30 km/h-ig, dőlésszöge -3-25%-ig állítható.

A futópad mérete sem elhanyagolható szempont. Ha kevés hely áll rendelkezésre, érdemes egy kompaktabb megoldást választani: a Myrun kis méretének és letisztult megjelenésének köszönhetően tökéletesen illeszkedik a belső terekbe.

 

PROGRAMOK ÉS TELJESÍTMÉNYMÉRÉS

 

A legtöbb futópad jelzi a megtett távot, a sebességet, a dőlésszöget és az elégetett kalóriákat. Emellett különböző, előre beprogramozott edzésprogramok állnak rendelkezésre. Még élvezetesebbé teszi az edzést, ha a futópadon keresztül applikációkhoz is lehet csatlakozni, melyeken különböző extra funkciók érhetők el.

A Technogym Myrun Bluetooth segítségével kapcsolódik tabletedhez, melyen a Technogym Live alkalmazás kínál hihetetlen élményt. A különböző edzésvideókhoz automatikusan beállítja a megfelelő sebességet és dőlésszöget. Válassz a számos további lehetőség közül:

 • Eddz a világhírű edzők által vezetett Sessions videókra
 • Végezd a célzott gyakorlatsorokat tartalmazó Routines edzéseket
 • Fedezd fel virtuálisan az Outdoors természeti és városi tájait
 • Válaszd ki a hangulatodhoz illő zenét a Technogym Music lejátszási listájáról
 • Versenyezz sporttársaiddal a Zwift alkalmazáson keresztül
 • Fedezd fel a leghíresebb futóversenyek útvonalait a Rouvy-n

Az Excite Live Run mindent megtestesít, amit a futásban szeretsz. Megnövelt futófelületének és Fast Track gombjainak köszönhetően semmi sem zökkent ki az edzésből. Okosórával is kompatibilis, mely nyomon követi a pulzusod és más edzésparamétereidet. Beépített konzolján a Technogym Live funkciói mellett számos szórakoztató tartalmat érsz el:

 • Nézd kedvenc műsoraidat és sorozataidat a HD kijelzőn
 • Indítsd el a kedvenc Spotify vagy YouTube lejátszási listád
 • Böngéssz az interneten vagy a közösségi oldalakonHa még tovább növelnéd a kihívást, a Skillrun elhozza számodra a legkeményebb teljesítményedzéseket. MULTIDRIVE technológiájának köszönhetően egyesíti a kardiovaszkuláris- és erőedzést, a futás mellett pedig szántolást és ejtőernyős edzést is lehetővé tesz. A digitális kijelzőn különböző szórakoztató tartalmakat és edzésterveket érsz el, miközben valós idejű visszajelzést kapsz a teljesítményedről.

További tanácsokra van szükséged a legjobb futópad megtalálásához? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és egy díjmentes konzultáció keretében segítünk kiválasztani a hozzád illő megoldást!

Kapcsolat

Tipptár